Rabarbermoes maken

    Tijdens mijn citytrip Kopenhagen at ik bij restaurant GRØD een ontbijtje met havermout, amandelen en rabarbermoes.

Ik hou van rabarber, maar kocht het eigenlijk nooit omdat ik dacht dat rabarbermoes maken ontzettend veel tijd kostte.
Toen ik op een boerenmarkt toch maar is wat stengels meenaam, bleek het maken van moes, tot mijn verrassing, maar 10 minuten te duren.

Het recept: snijd de rabarber in stukken van 3 cm en doe ze in een pan. Voeg aardbeien en een kaneelstokje toe. Kook het geheel (zonder toegevoegd water) in 10 minuten tot een moes. Eventueel een schep basterdsuiker erbij (anders kan het erg zuur zijn).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s