Leukste tips in Kopenhagen

Al een hele tijd stond het op mijn verlanglijst: een bezoek brengen aan Kopenhagen. Als liefhebber van gezond eten, mooie interieurs en gezellige eetzaakjes leek deze stad mij op het lijf geschreven.

En inderdaad, nog nooit heb ik tijdens een vakantie zo lekker gegeten en zoveel stijlvol ingerichte winkels en restaurants gezien.

Wat nou de leukste restaurants, de mooiste woonwinkels en de beste kledingzaken zijn? Hieronder vind je mijn tips in Kopenhagen.

Eten & drinken

The Coffee Collective (o.a. Jægersborggade 10, Nørrebro) koffieketen op verschillende plaatsen in de stad met perfecte koffie.

RIST kaffebar (Værnedamsvej 4B, Vesterbro) leuk klein koffiezaakje met goede koffie en heerlijke broodjes.

Copenhagen Coffee Lab (Boldhusgade 6, Indre By) koffiezaakje dichtbij het winkelhart, verstopt in een zijstraat. Stijlvol interieur en goede koffie.

Granola Bar (Værnedamsvej 5, Vesterbro) dit zaakje kregen we vaak als tip, maar wij waren er niet helemaal weg van. Het is een beetje oubollig. Gezellig, maar niet uitzonderlijk goed eten.

GRØD (Jægersborggade 50, Nørrebro) bij dit zaakje kun je ontbijten, lunchen en dineren met ‘pap’. In de ochtend is er havermoutpap en in de avond risotto of curry. Er is ook een klein filiaal op de Guldbergsgade in Norrebro.

42RAW (o.a. Pilestræde 32, Indre By) leuk zaakje voor de lunch met sapjes, belegde boterhammen en salades.

smag (o.a. Fælledvej 25, Nørrebro) dit zaakje is meer om af te halen, wij kwamen er toevallig langs en aten een heerlijk broodje (vegetar) en een salade.

Stick ‘n Sushi (o.a. Nansensgade 59, Indre By) de sushi in de restaurants van deze keten zijn niet alleen erg lekker, maar ook een lust voor het oog. Niet elk filiaal is even sfeervol, ga naar die op de Nansensgade 59 (Indre By) of Istedgade 62 (Vesterbro).

Copenhagen Street Food (Warehouse 7 & 8, The Paper Island, Trangravsvej 14) het is even een tocht om er te komen (wij gingen met het pondje vanaf Nyhavn naar het Operagebouw/Operaen en liepen vanaf daar), maar zeker de moeite waard. In enorme loodsen zijn verschillende streetfoodtrucks en -kramen neergestreken. Leuk om te eten of borrelen. Heerlijk terras aan de kade met middag- en avondzonnetje.

Meetpacking District (Slagterboderne, Vesterbro) dit voormalig vleesverwerkgebied is nu een hip en creatief gebied in Kopenhagen. Je vindt er veel leuke restaurants. Wij wilden graag eten bij Pate Pate, maar helaas was dit op zaterdag zonder reservering onbegonnen werk. Uiteindelijk aten we pizza bij Mother, ook prima.

Cocktailbar 1656 (Gasværksvej 33, Vesterbro) deze cocktailbar is sfeervol dankzij het donkere interieur.

Winkels

Message (o.a. Købmagergade 46, Indre By) leuke kledingwinkel in Kopenhagen met veel bekende Scandinavische merken zoals MbyM, Minimum, Gestuz en Second Female.

Stilleben (Niels Hemmingsens Gade 3, Indre By) stijlvolle interieurwinkel met hele mooie accessoires. Mooie afdeling met lijsten, prints en illustraties.

HAY (Pilestræde 29, Indre By) het merk HAY heeft een grote winkel midden in het centrum van Kopenhagen.

shopDORA (Værnedamsvej 6, Vesterbro) woonwinkeltje met spullen van verschillende bekende merken zoals lampen, servies en textiel.

Naked (Pilestræde 46 en Klosterstræde 10, Indre By) hippe winkel in het centrum met bijzondere sneakers van bekende merken.

Rist Kaffebar KopenhagenCappuccino en flatwhite van RIST Kaffebar

Copenhagen Coffee LabCopenhagen Coffee Lab

GROD CopenhagenHavermout en skyr (IJslandse yoghurt) als ontbijt bij GRØD 

GROD CopenhagenCurry en risotto als diner bij GRØD 

Sticks 'n Sushi CopenhagenSushi van Sticks ‘n Sushi 

Stilleben Copenhagen Woonwinkel Stilleben 

Naked Sneakers CopenhagenSneakerwinkel Naked in Copenhagen

Copenhagen

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s