6 leukste woonwinkels in Rotterdam

Rotterdam is niet een stad die bekend staat om de vele woonwinkels. Toch kun je hier zeker shoppen voor je interieur. Ik zette mijn favorieten op een rij.

Van Harte welkom bij KEET (Oppert 2a, zijstraat van de Meent, Stadsdriehoek)

De spullen bij KEET zijn niet alleen erg mooi, ze worden ook op stijlvolle wijze uitgestald in de winkel.

Wie kijkt er niet verlekkerd naar binnen bij designwinkel DEPOT Rotterdam (Pannekoekstraat 66a, Stadsdriehoek)?

Vintage en hedendaagse designitems worden gecombineerd bij North Sea Design (Raampoortstraat 32, in de Hofbogen, vlakbij Hofplein)

 

Het is smullen van alle mooie designspullen bij &Design (Zwaanshals 520, Rotterdam-Noord/ Oude Noorden).

 

Elk hoekje in winkel Elle Aime (Zwaanshals 299, Rotterdam-Noord/ Oude Noorden) is mooi.  

Bij Elle Aime vind je prachtige illustraties en prints.

 

KEET (Oppert 2a, zijstraat van de Meent, Stadsdriehoek). Deze winkel geeft (Rotterdamse) ondernemers ruimte om hun spullen te verkopen. Je vindt in deze shop onder meer interieuraccessoires, sieraden, babykleding, cadeautjes, servies en tassen. Ook kun je er koffie drinken of lunchen. Deze hippe winkel zou je zo in Kopenhagen kunnen aantreffen.

&Design (Zwaanshals 520, Rotterdam-Noord/ Oude Noorden). Het stylingduo Elwin en Nynke hebben een oogje voor (Nederlands) design en verkopen in hun winkel goed gekozen producten in verschillende prijsklassen. Van lampen van Snowpuppe tot servies van Pt.

North Sea Design (Raampoortstraat 32, in de Hofbogen, vlakbij Hofplein). In deze winkel vind je een combinatie van hedendaagse Scandinavische merken zoals House Doctor, Leitmotiv en Present Time. Daarnaast zijn er verschillende vintage-items te vinden zoals Deense designdressoirs en -stoelen.

Elle Aime (Zwaanshals 299, Rotterdam-Noord/ Oude Noorden). Deze winkel is een plaatje. De shop is zo stijlvol ingericht dat je van elk hoekje wel een Instagramfoto wilt maken. Je koopt hier mooie handgemaakte producten zoals sieraden, illustraties en materialen om zelf aan de slag te gaan.

DEPOT Rotterdam (Pannekoekstraat 66a, Stadsdriehoek). De etalage van deze designwinkel is beroemd in Rotterdam. Wie kijkt hier niet verlekkerd naar binnen als er weer een nieuwe woonkamer is gecreëerd? Oké oké, je moet een goedgevulde portemonnee hebben om je huis zo in te richten, maar inspiratie doe je hier zeker op. En misschien trakteer je jezelf wel op een kleiner designaccossoire?

GROOS (Schiekade 203). Eigenlijk is dit de zesde tip, terwijl ik een top vijf maakte. Groos heeft niet alleen woonspullen, maar ook kleding, tassen, boeken en foodproducten. Toch is deze winkel zeker het bezoeken waard als je van mooie woonspullen houdt. Hier is alles gemaakt door Rotterdamse designers. Denk aan Foekje Fleur (leuke vazen!), Studio Lilesadi en Studio Nest (kussens). Voor mooie zeefdrukken en prints van een Rotterdamse kunstenaars ben je hier ook aan het juiste adres.

 

Nog niet uitgeshopt?

In Rotterdam vind je diverse ketens zoals H&M Home, Sissy Boy Home, Zara Home, V&D, Flying Tiger, Dille en Kamille en WAAR.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s